Včerajšie búrky páchali škody. Dnes bude teplo a dusno

Veronika Salayová

Včera podvečer a v noci sa prehnali naším územím búrky, pri ktorých prechodne zosilnel vietor. Niektoré obce ostali bez prúdu. Na Morave búrky páchali aj menšie škody. 

V Rakúsku sa v stredu popoludní začal vytvárať búrkový systém, ktorý dorazil na juhovýchodné Česko a západné Slovensko. Tieto búrky okrem dažďa priniesli pomerne silný vietor, ktorý na Morave páchal škody.

Búrky na Morave spôsobili pád stromu na železničnú trať, v dôsledku čoho museli evakuovať 15 cestujúcich z vlaku. Incident sa zaobišiel bez zranení. Českí hasiči zasahovali v súvislosti s popadanými stromami na viacerých miestach v okresoch Přerov a Olomouc, kde silný vietor lámal konáre a vyvracal stromy.

Na Slovensku včera taktiež silný vietor lámal konáre stromov najmä na západnom Slovensku. Búrky spôsobili aj výpadok elektriny vo viacerých obciach. Bez prúdu ostal napríklad Plavecký Štvrtok. 

Búrky priniesli na naše územie aj vlahu. Najviac zrážok spadlo v Nitrianskom Rude, kde pred polnocou spadlo takmer 40 mm, na ďalších miestach okolo 20 mm.  

Búrky sa môžu objaviť aj dnes

Aj dnešok môže na naše územie najmä v popoludňajších hodinách priniesť ďalšie prehánky a búrky, takže treba počítať aj s touto možnosťou. Búrky by však nemali byť príliš intenzívne.

Štvrtok sa bude niesť v znamení najmä veľmi teplého a dusného počasia. Dnešné teploty môžu vystúpiť až na +35 °C. Bude jasno až polojasno.

Piatkové počasie bude taktiež horúce pred následných ochladením. Prílev teplého vzduchu bude vrcholiť a teploty budú vystupovať na tropických +35 °C.

Vývoj teplôt počas nasledujúcich dní sledujte TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd