VIDEO: Búrky strhávali strechy a lámali stromy v Rimavskej Sobote

Rimavská Sobota Veronika Salayová

Búrky, ktoré sa popoludní vyskytli v Rimavskej Sobote boli natoľko silné, že stihli napáchať mnohé škody.

Dnes popoludní sa v okolí Rimavskej Soboty vyskytli mimoriadne silné búrky, ktoré miestami sprevádzal aj silný vietor. Rimavskosobotskí hasiči mali plné ruky práce.

Intenzívny lejak sprevádzaný vetrom vyvalil a poškodil viacero stromov a najmenej dve strechy rodinných domov v rekreačnej oblasti Kurinec, ktorý je od Rimavskej Soboy vzdialený približne 5 km, informuje Rimava.

Silný vietor vyvalil strom, ktorý spadol na rodinný dom v rekreačnej oblasti a dokonca poškodil aj zaparkované autá neďaleko stromu. Búrke podľahli aj vŕby nachádzajúce sa v okolí jazera pod hrádzou vodnej nádrže Kurinec. Stromy nezvládli nápor vetra a zlomili sa. 

Vietor, ktorý sa prehnal pomedzi novopostavené rodinné domy, mal takú veľkú silu, že jeden z jeho majiteľov videl, ako vietor zdvihol ťažký gril na terase. „Bolo to niečo veľmi silné a rýchle,“ povedal miestny obyvateľ pre Rimavu. 

Na Močiari, ktorý je vzdialený pár kilometrov od Kurinca, búrka strhla strechu rodinného domu. Hasiči museli následne poškodené kusy strechy odstrániť.

Riadiaci dôstojník Martin Babic z OR HaZZ Rimavská Sobota uviedol, že po búrkach museli zasahovať aj pri vyvalenom strome v obci Rimavské Janovce a aj priamo v centre mesta v Rimavskej Sobote pri hoteli Zlatý býk.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd