VIDEO: Na západe sa vyskytujú búrky. Padajú aj krúpy

VIDEO: Na západe sa vyskytujú búrky. Padajú aj krúpy
Peter Minárik

Cez naše územie dnes postupuje studený front a s ním spojené výraznejšie zrážky ustupujú z nášho územia. Za ním sa však tvoria prehánky a búrky.

Studený front, ktorý sa nad našou oblasťou vlní a postupuje tak len veľmi pomaly z nášho územia priniesol počas dnešného dňa aj výraznejšie zrážkové úhrny.

Najvýraznejšie napršalo na juhu stredného Slovenska. V oblasti Revúcej a Hnúšte spadlo od 20 do 25 mm zrážok. Na zvyšku územia sa zrážkové úhrny pohybujú prevažne do 10 mm.

Zrážkové pole, ktoré súvisí s týmto studeným frontom aktuálne prináša zrážky predovšetkým na sever a východ nášho územia. Zrážky však ešte neustávajú. Tvoria sa prehánky a búrky, ktoré prinášajú na západ nášho územia aj krúpy.

Na východe Podunajskej nížiny zaznamenala počas dnešného dňa detekcia bleskov celkovo 41 bleskových výbojov. Búrky sa môžu ojedinele vyskytovať až do večerných hodín.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
24 °C / 4 °C
Blažena
Zajtra
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Pondelok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
24 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Prehánky
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Dážď
19 °C / 6 °C
Svetozár
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd