VIDEO: Takto zachytili kométu Neowise z ISS

Dominik Cenkner

Všetci, ktorí sa radi pozerajú na nočnú oblohu, si v týchto dňoch prídu na svoje. Nad hlavami totiž môžeme sledovať množstvo astronomických úkazov, medzi nimi napr. aj kométu Neowise.

Tú sledujú aj ľudia v našich končinách a dalo by sa povedať, že na dennej báze sa v našej skupine na facebooku objavujú krásne fotografie, ktoré sa vám podarilo urobiť.

Kométu Neowise však nesledujú len ľudia zo zeme, ale aj z vesmíru. Astronauti z Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) sa so svetom podelili s videom, ktoré zachytáva spomínanú kométu z ich stanice.

Kométa dostala pomenovanie po kozmickom teleskope, ktorý ju 27. marca tohto roku objavil. V týchto dňoch už nad našim územím nezapadá za obzor a tak sa dá pozorovať po západe slnka počas celej noci.

Na oblohe by sme ju mali hľadať od severozápadu po severovýchod, nízko nad obzorom. Viditeľná je aj voľným okom.

Kométa Neowise však nie je jediným astronomickým úkazom, ktorý sa dá momentálne na nočnej oblohe sledovať. Počas letných mesiacov možno pozorovať viacero vesmírnych javov, o ktorých sme vám viac povedali v článku zo včera.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd