VIDEO: Voda zatopila Malacky. Búrky vystrájajú aj inde

VIDEO: Voda zatopila Malacky. Búrky vystrájajú aj inde
Malacky Peter Minárik

Búrky na našom území vystrájajú, pričom najväčšie problémy spôsobili búrky zatiaľ na Záhorí.

Búrková aktivita priniesla počas dnešného dňa na naše územie už tisícky bleskov, pričom najsilnejšie búrky dnešného dňa boli sústredené do oblasti Záhoria.

Búrky na Záhorí prinášali prívalové zrážky, ktoré zasiahli aj mesto Malacky, kde voda spôsobila problémy.

Cez oblasť Záhoria až smerom nad Malé Karpaty postupovala línia búrok, na ktorej dochádzalo k regenerácii, čím sa vytvorila línia neustále postupujúcich búrok. V oblastiach tejto búrkovej línie tak padali výrazné zrážkové úhrny.

Najväčší úhrn zaznamenala amatérska stanica v Kostolišti pri Malackách, kde spadlo až 55,6 mm. Na úpätí Malých Karpát v Perneku spadlo 33,8 mm.

Prívalové zrážky v Malackách priniesli mnoho problémov. Voda zaplavila kúpalisko a niekoľko ulíc. Zatopilo cesty a pivnice na uliciach Záhorácka, Pribinova, Radlinského, Pezinská, Jesenského, či Janka Kráľa. 

V teréne zasahujú posádky a vozidlá Hasičského a záchranného zboru aj Dobrovoľného hasičského zboru z Malaciek aj okolitých obcí.

Aktuálne sa búrky sústredili nad južné partie Slovenska, pričom najintenzívnejšia búrka sa vyskytuje v oblasti Rimavskej Soboty. Podľa radarových záberoch mohlo v okolí Tisovca spadnúť viac ako 80 mm zrážok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd