Víkend by mal byť veľmi teplý. +30 °C bude na spadnutie

Peter Minárik

Do našej oblasti sa počas víkendu vráti veľmi teplý vzduch od juhu, ktorý prinesie slnečné počasie a veľmi teplý vzduch. Teploty pôjdu až k tropickej hranici +30 °C.

Pred nami je mimoriadne teplý víkend. Cez naše územie sa dnes presúva tlaková výš, ktorej stred sa presunie nad Ukrajinu, kde sa usadí. Súčasne sa nad Líbyou prehĺbi tlaková níž, ktorá začne pumpovať nad východné Stredomorie mimoriadne teplý vzduch a tento vzduchu bude potom pumpovať spomínaná tlaková výš so stredom nad Ukrajinou cez Balkán až do strednej Európy.

Na oblohe bude veľa Slnka

Tlaková výš, ktorá sa bude nachádzať nad Ukrajinou k nám bude prinášať jednak teplý vzduch, ale bude mať aj vplyv na počasie u nás v podobe zmenšenej oblačnosti. 

V sobotu by na našom území malo prevládať prevažne jasné až polooblačné počasie.

V nedeľu bude podobne, no popoludní sa v horských oblastiach bude tvoriť kopovitá oblačnosť a objaviť sa môžu búrky z tepla.

Teploty budú atakovať tridsiatku

Cez víkend nás opäť čaká mimoriadne teplé počasie, ktoré prinesie teploty aj o viac ako 10°C vyššie ako je dlhodobý normál na súčasnú ročnú dobu. 

V sobotu vystúpia teploty na +21 až +27°C, ale v nedeľu bude ešte teplejšie a to +23 až +29°C.

V najteplejších oblastiach Slovenska pritom nie je vylúčené, že teploty pôjdu ešte vyššie a atakujú tropickú hranicu +30°C. Bola by to prvá tridsiatka zaznamenaná na našom území tento rok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd