Víkend prinesie množstvo prehánok a studený vzduch

Peter Minárik

Víkendové počasie na našom území nebude zrovna najpríjemnejšie. Nachádzať sa budeme v studenom a vlhkom prúdení v ktorom sa nad našim územím bude tvoriť množstvo zrážok.

Za studeným frontom, ktorý včera postúpil cez naše územie sme sa dostali do studeného prúdenia. Medzi tlakovou výšou, ktorej stred sa nachádza nad Írskom a tlakovou nížou, ktorej stred sa nachádza nad Čiernymi morom prúdi do našej oblasti od severozápadu chladný a vlhký vzduch.

Práve tým, že tento vzduch prichádza nad naše územie z oblasti Severného mora, tak je vzduch pomerne vlhký. To sa prejaví aj na počasí na našom území počas celého víkendu, kedy sa v tomto vzduchu budú tvoriť početné prehánky, prípadne občasný dážď.

Ten sa bude vyskytovať najmä na severe a východe nášho územia. Pri takomto počasí budú maximálne teploty v rozmedzí len +14 až +21 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd