Vstupujeme do týždňa s premenlivým počasím. V pondelok si užijeme aj slnečné lúče

Dominik Cenkner

Pred nami je, dá sa povedať, posledný úplný májový týždeň. Kým po minulé roky sme si možno zvykli na to, že leto v tomto čase už bolo „v plnom prúde“, tentoraz to veľmi platiť nebude.

Skôr, než sa pozrieme na to, aké počasie nás čaká v priebehu tohto týždňa, pozrime sa na počasie v dnešný deň. To bude ovplyvňovať nevýrazné tlakové pole, ktoré sa bude nachádzať nad karpatskou oblasťou.

Pondelok preto prinesie zväčša jasné až polooblačné počasie. Len v západnej polovici bude miestami zväčšená oblačnosť.

Maximálna denná teplota dnes vystúpi na +17 °C až +22 °C. Na juhu západného, stredného a východného Slovenska môže byť aj teplejšie, a to od +22 °C do +26 °C.

Fúkať bude slabý, len na juhovýchode dopoludnia severný vietor s rýchlosťou do 6 metrov za sekundu.

Nasledujúce dni prinesú premenlivé počasie

Ak ste sa tešili, že nový týždeň prinesie sériu teplého a stabilného počasia, tak neprinesie. Na to si ešte budeme musieť počkať.

Pripraviť sa preto musíme na to, že miestami bude svietiť slnko, miestami bude pršať, miestami sa vyskytnú búrky, miestami bude chladno a miestami teplo.

Z pohľadu búrok bude najkritickejší utorok a streda. Vyskytnúť sa totiž môžu aj intenzívne búrky.

Prehľad počasia na nasledujúce dni nájdete na tomto odkaze. Konkrétnejšie vás o ňom budeme informovať, ako už býva zvykom, keď to býva aktuálne.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd