Začalo výdatnejšie snežiť. Sneženie zasypáva cesty.

Peter Minárik

Od severu začalo na našom území snežiť, pričom sneženie by našu oblasť malo sužovať až do zajtrajšieho rána. Pripadnú centimetre nového snehu.

Počasie na našom území už naplno začala ovplyvňovať oblasť nižšieho tlaku, ktorá sa presúva z Poľska smerom nad Ukrajinu. S ňou súvisiace zrážkové pole začalo ovplyvňovať počasie na Slovensku.

Od severu postupne na mnohých miestach nášho územia sneží, pričom aktuálne je najintenzívnejšie sneženie na severe nášho územia. Sneží však aj na západe územia.

Keďže teploty sa na celom našom území pohybujú pod bodom mrazu, tak sneženie začína vytvárať snehovú pokrývku.

Podľa aktuálnej správy Slovenskej správy ciest je povrch ciest najmä v severnej polovici Slovenska pod vrstvou čerstvého snehu.

Na úsekoch D1 Liptovský Ján - Bôrik, D3 Svrčinovec - Skalité, R3 Trstená - Tvrdošín a R3 Sedliacka Dubová - Široká je na vozovkách miestami čerstvý alebo kašovitý sneh hr. 1 cm.

Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, v hornatejších oblastiach pokrytý vrstvou utlačeného, kašovitého alebo čerstvého snehu hr. 1-3 cm, miestami hr. 4-5 cm. Na cestách III. tried v obvode Námestovo až do hr. 5 - 10 cm. Na cestách III. triedy v obvode Banská Bystrica je na vozovkách miestami zľadovatený sneh hr. 1 cm.

Horské prechody (HP) na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou utlačeného, kašovitého alebo čerstvého snehu hr. 1-3 cm. Na HP Podspády čerstvým snehom hr. 4-5 cm. HP Kremnické Bane, Látky-Prašivá, Chorepa, Zbojská, Pezinská Baba, Soroška, Homôlka, Skýcov, Šútovce, Dargov, Branisko, Vyšehrad, Klenov a Havran majú povrch vozoviek vlhký až mokrý.

Snežiť by malo na našom území až do zajtrajšieho poludnia a na severnú polovicu Slovenska môže sneženie priniesť 5 až 10 cm nového snehu, do vyšších polôh až do 20 cm.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd