Zajtra bude veľmi teplo. Teploty dosiahnu až +22 °C

Ľubomír Franko

Pred blížiacim sa studeným frontom sa bude naše územie počas zajtrajšieho dňa nachádzať v teplom sektore frontálneho systému. Očakávame vysoko nadpriemerné teploty, ktoré opäť môžu prekonať rekordy.

Počas zajtrajšieho dňa sa bude cez Nemecko a Česko presúvať frontálne rozhranie, ktoré sa bude v oblasti vlniť. Pred týmto frontom k nám bude v silnom južnom prúdení prúdiť veľmi teplý vzduch. 

Okrem vysokých teplôt naberie už v noci na zajtra na intenzite južný vietor. Počas noci bude fúkať najmä na západe, na zvyšku územia bude vietor ešte slabý.

V dopoludňajších hodinách sa rozfúka na celom území Slovenska, pričom najsilnejší bude v popoludňajších na západe Podunajskej nížiny. 

Počas noci na zajtra sa očakávajú vysoké teploty práve kvôli pretrvávajúcemu južnému vetru najmä na západe Slovenska, kde denné minimum neklesne pod +10 °C. Na zvyšku územia bude od +1 do +7 °C.

Zajtra bude mimoriadne teplo

V silnom južnom prúdení budú zajtrajšie teploty vysoko nadpriemerné. Na strednom a východnom Slovensku sa počas dňa oteplí na +12 až +17 °C, podstatne teplejšie bude na západe, kde sa očakávajú teploty od +18 do +22 °C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd