Zajtra dorazí studený front. Bude aj snežiť, pozrite si kde

Zajtra dorazí studený front. Bude aj snežiť, pozrite si kde
Ľubomír Franko

Už v stredu dorazí na naše územie studený front. Ten prinesie zrážky predovšetkým na sever Slovenska. Zrážky by nemali byť výdatné.

Počas stredy očakávame ráno prevažne polooblačné počasie. Postupne sa od západu oblačnosť zväčší a už okolo poludnia by malo byť zamračené na celom území Slovenska. 

Dôvodom bude prichádzajúci studený front, ktorý by mal na naše územie vstúpiť medzi 13:00 a 16:00. Pred frontom sa môžu v západnej polovici Slovenska už od obeda tvoriť prehánky, ktoré budú od 1000 metrov nad morom snehové.

Studený front k nám následne prinesie súvislé pásmo zrážok, ktoré počas popoludnia a večera postúpi ďalej smerom na východ. Front prinesie prevažne dážď, snežiť by malo od nadmorskej výšky 800 metrov. Hranica bude počas noci klesať niekde k 500 metrom nad morom.

Ako sme už spomínali, zrážky by nemali byť výdatné. Očakáva sa celkovo od 2 do 7 mm zrážok, v oblastiach kde bude snežiť môže napadnúť do 3 cm snehu. 

Očakávaný celkový úhrn zrážok, zdroj: iMeteo
Očakávaný celkový úhrn snehových zrážok, zdroj: Meteologix

Za frontom začne nad naše územie od severozápadu prúdiť chladnejší a vlhký vzduch. Vo večerných hodinách a počas noci sa tak najmä v Žilinskom kraji môžu vyskytovať snehové prehánky.

Vo štvrtok nás čaká prevažne slnečné počasie, viac oblačnosti sa očakáva vo večerných hodinách. Zrážky sa vo štvrtok neočakávajú. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd