Turecko zasiahlo silné nočné zemetrasenie. Ľudia v panike vybehli do ulíc

Turecko zasiahlo silné nočné zemetrasenie. Ľudia v panike vybehli do ulíc
Veronika Salayová

Severné Turecko zasiahlo nočné zemetrasenie, ktoré dosiahlo silu 4,7 magnitúdy. Ľudia ostali poriadne vystrašení, keďže majú stále v živej panike nedávne smrteľné zemetrasenie z minulého roka.

Zemetrasenie s magnitúdou 4,7 zasiahlo dnes mesto Tokat v severnom Turecku, oznámilo turecké vládne riaditeľstvo pre riadenie katastrof a núdzových situácií (AFAD).

Šok vyvolal ťažkú ​​paniku a ľudia strávili noc vonku v obavách pred ďalšími silnými dotrasmi po prvotnom silnom zemetrasení.

Zemetrasenie bolo zaregistrované v noci o 1.06 h. Jeho epicentrum bolo v meste Sulusarai v hĺbke 10 km. O hodinu a pol neskôr bol v Sulusarai zaznamenaný následný otras s magnitúdou 4,1. Následné otrasy v oblasti pokračujú.

 

Žiadne škody ani zranenia

Guvernér Tokatu Numan Hatipoglu naznačil, že v tejto fáze neexistujú žiadne dôkazy o negatívnych dôsledkoch a špeciálne tímy, najmä špecialisti z AFAD, pokračujú v prieskume z hľadiska možných škôd, informuje NTV.

Minister vnútra Ali Yerlikaya tiež oznámil, že nie sú správy o zranených ľuďoch, uviedla BTA.

Medzitým bolo dnes ráno o 8:45 h zaznamenané zemetrasenie s magnitúdou 3,9 v okrese Kahramanmaras na juhovýchode krajiny. Jeho epicentrum bolo v meste Goksun a hypocentrum bolo v hĺbke 11,35 km, uvádza AFAD.

 

Štvrť Kahramanmaras bola epicentrom ničivých zemetrasení zo 6. februára 2023, pri ktorých zahynulo viac ako 53 000 ľudí.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Zajtra
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Oblačno
20 °C / 3 °C
Hermína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd