Vracia sa k nám slnečné počasie a teploty pôjdu nahor

Peter Minárik
Po búrlivom víkende, ktorý priniesol na viaceré miesta nášho územia búrky a ochladenie nás opäť čaká letnejší charakter počasia.

Víkend priniesol na naše územie časté búrky, ktoré boli lokálne aj intenzívnejšie. Niektoré oblasti zasiahli výraznejšie zrážky, ktoré priniesli vlahu, no iné lokality, napríklad krajný východ sa aj naďalej potýka s nedostatkom zrážok. Búrky počas víkendu priniesol studený front. Ten sa vlnil a zrážky tak neboli plošnejšie.

Za týmto frontálnym systémom k nám prenikol chladnejší vzduch, ktorý priniesol vytúžené zmiernenie horúčav, ktoré cez víkend zdvihli teplotu až k +35°C. Pred nami sú na zrážky chudobnejšie, ale na slnko bohatšie dni.

Počasie ovplyvní tlaková výš

Počasie už v priebehu dnešného dňa začne ovplyvňovať výbežok vyššieho tlaku vzduchu.

Od západu sa tak počas dnešného dňa začne oblačnosť zmenšovať a v západnej polovici územia zavládne už prevažne slnečné počasie s teplotami do +27°C. Na zvyšku územia sa pri zamračenom počasí vyšplhajú teploty maximálne do +25°C.

Slnečné počasie príde na celé územie

V stredu a vo štvrtok zavládne slnečné počasie už na celom našom území a zároveň k nám opäť začne prúdiť teplejší vzduch. Teploty sa v stredu dostanú na maximálne hodnoty okolo +30°C, vo štvrtok však už na +32°C.

Nasledujúce dni však už nebudú také stabilné. Cez deň bude síce teplo s teplotami až nad +30°C, ale postupne sa začnú objavovať prehánky a búrky. Počasie sa tak opäť dostane do premenlivého charakteru.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd