Sneh zasypáva ďalšie oblasti západného Slovenska. Pozrite si fotky

Veronika Salayová

Dnešok sa na západnom a častiach stredného Slovenska niesol najmä v zasneženom charaktere počasia. Sneženie bolo miestami aj veľmi intenzívne a v našom hlavnom meste spôsobilo kalamitu. Kedy prestane snežiť?

Tlaková níž z Jadranu prináša od skorých ranných hodín na naše územie rozsiahle zrážkové pole, pričom na západe krajiny sa vyskytuje prevažne sneženie, ktoré ani s pribúdajúcimi hodinami stále neustáva. 

Dnešné sneženie bolo najintenzívnejšie v poobedných hodinách, kedy Bratislava vyhlásila aj kalamitný stav. Problémy boli najmä na cestách, ale komplikácie hlásilo aj letisko, MHD či vlakové spojenia, ktoré mali výrazné meškania.

Výdatné sneženie sa postupne presunulo viacej na východ, kde napríklad pri Nitre došlo k prevráteniu autobusu, pričom sa zranilo 9 ľudí. Autobus medzi Koniarovcami a Dolnými Lefantovcami dostalo na zasneženej ceste šmyk a skončilo prevrátené mimo vozovku. 

Okrem dopravných komplikácií sneh spôsoboval aj to, že sa lámali konáre stromov, prípadne došlo k ich vyvráteniu aj s koreňmi, ako napríklad v Bratislave či v Senci, pričom došlo aj k poškodeniu zaparkovaných áut.

V súvislosti s poveternostnými podmienkami zasahovali hasiči už viac ako 80-krát. Najviac výjazdov uskutočnili v Bratislavskom kraji, kde bola ich pomoc potrebná 35-krát. V Trnavskom kraji boli privolaní k 23 udalostiam a v Nitrianskom kraji zasahovali v súvislosti s poveternostnou situáciou 12-krát. Zasahujúci hasiči najčastejšie odstraňovali popadané stromy z cestných komunikácií, zaparkovaných vozidiel a elektrických vedení. Privolaní boli aj k desiatkam dopravných nehôd. Profesionálni a dobrovoľní hasiči na mnohých miestach naďalej zasahujú.

Hasiči boli v teréne

V súvislosti s poveternostnými podmienkami  mali aj hasiči plné ruky práce. Dnes zasahovali už viac ako 80-krát. Zasahujúci hasiči najčastejšie odstraňovali popadané stromy z cestných komunikácií, zaparkovaných vozidiel a elektrických vedení. Privolaní boli aj k desiatkam dopravných nehôd, ako informujú na sociálnej sieti.

Sneženiu však stále nie je koniec, ako by sa mohlo zdať. Sneží na celom západnom a takmer celom strednom Slovensku, pričom zrážky viac postupujú na východ nášho územia. 

Zrážky budú ustávať na našom území až v piatok ráno, čiže na sneženie a zrážky sa treba pripraviť aj počas noci. Sneženie by na západe už nemalo byť príliš intenzívne a bude od juhozápadu ustávať.

V našej fotogalérii nájdete viaceré fotografie od našich čitateľov zo zasnežených oblastí Slovenska. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd