V Grécku hovoria o fiasku. Obyvatelia mrznú doma bez elektriny

Veronika Sádovská

Grécko zasiahla snehová kalamita. Tisícky ľudí ostali uviaznutých na cestách a niektoré domácnosti stále nemajú elektrinu.

V Grécku sa začína hovoriť o tom, že tamojšia vláda nezvládla manažment krízy vyvolanej snehovou kalamitou. Okolie Atén postihlo sneženie, ktoré v tomto období nie je vôbec bežné.

Mnohé domácnosti ostali kvôli silnému sneženiu a vetru bez elektriny. Mnohí vďaka elektrine kúrili a tak už takmer dva dni sedia doma v mrazoch.

"Celú noc sme nespali, máme pocit, že nám odpadnú prsty na nohách aj na rukách," povedala pre grécku televíziu žena z predmestia na juhu Atén. Elektrinu nemala viac ako jeden celý deň.

Výpadky energie v niektorých štvrtiach ešte stále riešia a plná dodávke elektriny ešte nie je obnovená.

Kvôli zlyhaniu srdca z podchladenia zomrel už v Aténach aj jeden bezdomovec.

Motoristom, o ktorých sme ráno informovali, že uviazli vo svojich autách na diaľnici ponúkla grécka vláda odškodnenie 2000 eur, zatiaľ čo ďalších 1000 eur ponúka cestujúcim uviaznutým vo vlaku severne od hlavného mesta.

Snehové búrky zasiahli aj leteckú dopravu, kvôli ktorej museli zrušiť vyše 30 letov.

Sneženie zasiahlo aj okolité štáty či Turecko. Aj tam spôsobuje veľké problémy. Do riešení tejto situácie v Grécku už povolali aj armádu

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd