Alpy zasiahnu rekordné zrážky. Spadne až do 300 mm

Alpy Peter Minárik

Úrady v oblasti Álp sú v pohotovosti. Do Álp sa totiž chystajú rekordné zrážky. Len v priebehu víkendu môže spadnúť aj cez 300 mm.

Meteorologické služby Švajčiarska, Francúzska, Talianska, Rakúska, či Slovinska varujú pred intenzívnymi zrážkami, ktoré nasledujúci víkend zasiahnu oblasť Álp.

Počasie v tejto oblasti totiž bude ovplyvňovať vlniaci sa front, ktorý mimochodom bude ovplyvňovať počasie aj na našom území. Prinesie totiž taktiež dážď, no v oblasti Álp bude extrémny. Tu totiž počasie súčasne ovplyvní aj prehlbujúca sa oblasť nižšieho tlaku.

Od soboty do pondelňajšieho rána môže v Alpách spadnúť 100 až 300 mm zrážok. Aktuálne najvýraznejšie zrážky sa očakávajú v oblasti rakúsko-taliansko-slovinského pohraničia v oblasti Tarvisia, kde môže spadnúť aj cez 300 mm zrážok.

Takéto výdatné zrážky prinesú rozvodnenie vodných tokov. Meteorologické služby preto vydali varovanie pred povodňami. Situáciu budeme na našom webe sledovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd